Sjuk

Fy fan alltså. Ligger i sängen med datorn i knät. Sov ganska dåligt inatt, när jag vaknade hade jag 39,3 graders feber. Det är bara att knapra Alvedon, så blir det lite bättre. Man tänker ju att jag borde blogga ganska mycket nu när jag ligger hemma och är sjuk, men så kommer det nog inte bli. Jag kommer förmodligen att parkera mig i sängen och se på film, om jag orkar. Fördelen med att vara sjuk är att man blir bortskämd. Mamma tycker så synd om mig att hon köper whatever jag vill ha. Sånt gillas:)
Nu blir det film. Får se om det blir Fish Tank, Precious, eller kanske nån annan prisbelönt film.

A Nightmare on Elm Street



Det är när man ser sånt här som man blir sugen att se på film...

Min Dag




Orkar man inte skriva, gör man såhär.

Pluggpluggplugg

HAr egentligen inget vettigt att skriva idag. Vi var ju och kollade möbler på IKEA, Jocke, Marcus, Sara och jag. Vi hittade en hel del snyggt. Jag lobbar för ett fylla en glasskål med små råttor att ställa på ett bord. Det skulle se kul ut, och det har en bra funktion! Blir man ledsen när man sitter och pratar med någon, då är det bara att ta och klämma lite på en mus.
dessutom kostar de bara 9 spänn styck, så man kan ju faktiskt köpa en hel hög. När jag kom hem, vilket jag gjorde redan vid 15.15, då resten av klassen slutade, käkade jag. Sen dess har jag suttit vid datorn hela tiden. Jag har inte skrivit på historian konstant, men nästan. Det känns ganska illa. Jag har suttit här i flera timmar, och ändå har jag bara fått ihop en och en halv sida, och är snart klar med bakgrunden.

Msn har krånglat för mig också, så det slutade med att jag installerade om det, så nu funkar det igen.

Egentligen satte jag som mål för dagen att bli klar med bakgrunden och svara på en frågeställning, men jag tror det var lite väl mycket. Ska se till att göra klart bakgrunden i alla fall. Kommer att skriva som en jävla galning under helgen... :S

Ordförande & Lovlängtan

Har egentligen inte tid att blogga nu, men det gör jag i alla fall. En viss Sandra har klgat på dålig uppdatering, så nu får det bli ett inlägg. Jag har nyss skrivit klart samhällen, underbar känsla! Bästa Daniel läste igenom och kollade efter fel. Inga major grejer, men vissa saker som behövde ändras.
Idag var jag och Sandra på biblioteksmöte. Vips, så är jag nu ordförande för Biblioteksrådet på Älvkullen. Snabba tag gillar jag, och det blev det. Nu ska det bli massa härliga förändingar på biblioteket! FB-grupp är på väg upp, och lite andra saker. Nästa möte blir om en månad eller så, jag längtar faktiskt!

På idrotten idag så hade vi HLR. Nödvändigt, då jag inte alls är bra på sånt. Nu känner jag mig mycket säkrare. Kom på mig själv med att gå och hoppas på att någon skulle ramla ihop så jag fick visa mina skills...

Har redan börjat blivit trött. Det ska bli underbart när jag har lämnat in, och är klar med alla läxor och prov innan lovet. En hel vecka utan plugg, då man bara kan ta det lugnt, träna och umgås! Ge mig nununu!

Nej. NU blir det en blodapelsin och historia. Vill blir klar med den innan helgen, för då kan jag plugga biologi då. Fast det lär nog inte hända. Aja.

En bra dag.

Nyss hemkommen från tonår nu. Vi har planerat lite vad vi ska göra under vårens kommande fredagar, och nästa gång ser jag verkligen fram emot, pulka!
Annars har jag gjort nästan allt jag skulle göra under dagen, jag har handlar, lagat mat, och fixat det fint för mig och mamma. Visserligen såg tacopajen int ut som paj, men den smakade jättegött! Kanske lägger jag upp receptet om jag inte har något bättre för mig nån dag. Dessvärre har jag inte hunnit jobba något på historian... Ska lägga mig snart, så jag kan vakna tidigt imorgon, eller ja, "tidigt", och jobba med historian innan Daniel kommer. On the bright side blev jag, Tina och Ronja idag klara med vårt biologiarbete. Behöver bara plugga på lite innan redovisningen annars är allt klart. Jag satt och läste i min svenskabok på bussen på väg hem också. Den verkar bra, fast jag skulle föredra att den hoppade lite mindre. Förhoppningsvis hoppar det mindre när jag kommer in mer i boken.

Nu ska jag lägga mig, bäddade rent i sängen förut också, underbart! Det bästa är när man bäddar rent på sommaren och lakanen har torkat ute i sol och vind... Menmen, tandborste, säng blir det nu.
Duscha gör jag imorgon, innan Daniel kommer till mig:)

Just det, det gick inte jättebra för Justice Leauge i nattinnebandyn, de förlorade alla matcher. Men det lät som om de haft kul iaf, och det är ju huvudsaken.

To-Do-List 12/2-2010

Här kommer en liten lista på saker jag ska göra imorgon, alla i den ordningen jag skriver dem. Gör jag dem inte, då har ni min fulla tillåtelse att slå mig.
Alltså, när jag kommit hem från skolan ska jag:

1. Gå och handla.
2. Laga mat. Tacopaj är jag sugen på just nu.
3. Städa rummet.
4. Skriva på historian.
5. Tonår.

Blir jag klar med 1-4 innan klockan sju, då ska jag även skriva klart om Björn Starrin. SEN får jag sitta vid datorn.

Första stenen satt

Vad gär jag fortfarande uppe? Jag skulle ju gå och lägga mig tidigt, det var därför jag inte gick på nattinnebandyn. Fick ett sms av Sandra förut, tydligen så hade de förlorat den först matchen ganska stort. Jaja, nya tag är det som gäller! Jag har inte gjort mycket vettigt idag. När jag kommit hem och käkat satt jag framför datorn resten av kvällen. Jag har vunnit e film också. Jag tävlar ju ganska mycket, och den här gången var det Mulberry Drive. Tror den hette så. Den såg inte jättebra ut, men på imdb hade den fått åtta, så den blir det nog att kolla någon dag.
Jag måste ha fruktansvärt klena handleder. Jag pressade mig en apelsni förut, och jag fick ont i handleden, och har det fortfarande!

!!! Förut öppnade jag ett word, och började på min bakgrund i historian. Skrev typ bara tre meningar, men ändå. Nu kör jag på imogon också, så jag blir klar snart.
Träffade Ida på bussen, och hon tyckte jag skulle hänga med på fest nästa helg. Jag är ju sugen, men då måste jag vara klar med allt plugg tills dess. Vi får se hur det går. Som tur är har jag Daniel som ska hjälpa mig med samhällskunskapen i alla fall.

Nu ska jag sova. Gött med sövmöra imorgon!
Ciao

.

 

:)


One night stand med Daniel

Sitter hemmas hos Daniel nu, vi ska snart dra på en film och slöa till den. Daniel ska bara göra sin spanskaläxa först. Förut var vi på hockey med resten av gänget, men dessvärre förlorade Färjestad. 3-2 mot Skellefteå blev det. Ganska störande, eftersom det sista målet de släppte in skulle ha varit jättelätt att stoppa. Slarv, kallas det. Jag går inte riktigt gå långt som att säga att jag skulle ha tagit den, men nästan så var det. Jaja, hockey är alltid kul, och det var det även idag. Nästa gång vi går på hockey är det förmodligen slutspel, och då har vi kanske ståplatser, det vore kul att stå och skrika med resten av hejaklacken. Nu blir det film,
Ciao.

ps. Daniel valde rubrik.

Sweet dreams are made of this, who am i to disagree?


Söta lilla Kapsulen. Han blev gammal, över åtta år.

Varför kan jag inte sova ut längre? Jag stör mig något så otroligt när jag vaknar tidigt och inte kan somna om. Idag vaknade jag klockan nio! Jag har drömt jättekonstigt inatt också. På Farmville har jag ju köpt en traktor med flames på, och på något konstigt vis har jag kopplat ihop det med Kapsyl. Alltså drömde jag att han hoppade omkring i en svart dräkt i med flames på, och när jag vaknade blev jag jätteförvånad när jag kom på att han faktiskt inte lever längre. Jag hade ju drömt hela natten att han rymde till ett dike, och att jag va tvungen att gå över en jättetrafikerad väg för att hämta hem honom. Jag drömde något mer också, men det kommer jag inte ihåg just nu.

Förut när jag skulle gå och borsta tänderna blev jag ståendes en lång stund framför ett fönster. Solen låg på, och det blev jättevarmt. Jag blundade och drömde mig bort, föreställde mig att jag var på Sri Lanka, och stod på stranden. När jag väl gör det i sommar, då ska jag blunda och tänka tillbaka på den studen.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen. Jag är för sleten för att göra en tårta åt Elias, men jag kan ju i alla fall försöka anstränga mig och se lite snygg ut.

Ciao

Nässpray(L)

Kunde inte sova ut ordentligt idag helelr. Jag vaknade vid tio, och kunde inte somna om. Jag gick upp och tog en promenad ist, ända ner till sjön. 6 km. Kanske inte jättebra för min förkylning, för jag vet inte hur man går långsamt, men det var skönt i alla fall. När jag kom hem tänkte jag börja med spanska, men jag frös så himla mycket! Pappa gjorde någon ingefäradryck åt mig, för att jag skulle bli varm och för att jag skulle slippa vara förkyld. Den var vidrig! Inte så äckligt som den med vitlök vi fick när vi var små, men äcklig var den. Drack inte riktigt upp allt, gav upp när jag fick kväljningar... Menmen, om man tror på pappa så ska jag vara frisk snart. Bara jag ger det ett par dagar att verka så. Jag har pluggat lite spanska nu i alla fall, läxan till på torsdag är nästan klar. Typsikt mig att börja med det som ligger längst fram. Plan 9 i matte som ska vara klar på måndag, den har jag inte räknat på än. Jag tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig och ta en liten tupplur. Sömn ska ju vara allt, tydligen.

Saker som hjälper mot förkylningar: (både förebyggande, och bortdrivande)
1. Sömn (enligt mamma)
2. Marinerade vitlöksklyfor, en om dagen (enligt morfar)
3. Echinagard (enligt mamma)
4. Pappas olika mirakelkurer (enligt pappa och ingen annan)
5. Esberitox (tror det stavas så. Ett naturläkemedel jag blev tipsad om en gång. Vet inte om det funkar, men tabletterna var goda iaf, hehe)
6. Det är nu meningen att ni ska tipsa om massa andra saker som jag kan lägga till på listan, okej? Go!

Äntligen!

Jag har nyss kommit hem från Grums SMUs årsmöte. Äntligen sker det lite förändringar! Det är verkligen på tiden! VI kommer att skaffa en egen hemsida, som ska uppdateras så ofta som möjligt. Jocke och Marcus hade under veckan rensat hur mycket som helst, och tydligen hade de kört två vändor med tre bilar till tippen. Det som tidigare har varit pastorns kontor, har nu tömts, och det ska bli ett pratar/slappar/tyst/böne -rum. Det bästa är att det ska shoppas möbler och inredning för tiotusen! Marcus frågade på årsmötet om han och Jocke kunde ta tiotusen för det. Då började någon prata på femtusen, men då harklade jag mig och sa att jag tyckte att de kunde på tiotusen. Så nu ska jag ta ledigt från skolan en dag, och vara med och shoppa! Det behövs soffa, tavlor, kanske någon fotölj också? Det ska bli riktigt kul! Ville bara skriva av mig, ska snart lägga mig och sova nu.

Aldrig har jag haft så mycket lånade böcker hemma

Åh vad jag tycker om fredagar! Sovmorgon, och sen bara två lektioner. Visserligen biologi och svenska, men det får gå. På svenskan fick vi reda på att hela klassen skulle läsa några gemensamma grupper. Min grupp ska läsa Molnfri Bombnatt av Vibecke Olsson. Tina är kär i den boken, så den är säkert bra, fast egentligen ville jag läsa Högläsaren, så jag bestämde mig för att låna den också. I skolbibblan lånade jag de två böckerna, men fick även med mig fem extra böcker hem, som Hellen hade plockat fram för att hon trodde att de skulle passa till min uppsats. Hon hade även satt in små lappar och markerat de ställen hon trodde jag skulle ha användning för. Är verkligen tacksam mot henne! Just nu har jag alltså 17 böcker hemma, enbart för min uppsats. Mitt projekt under helegn, förutom att göra spanskaläxorna och göra klart plan 9 i matten, blir att rensa bland böckerna, och ta ur fakta som jag kan använda. Jag har fortfarande inte riktigt koll på hur jag ska använda fotnoter, känner jag. Nej, nu sätter ett ultimatum!

Innan jag lägger mig på söndag kväll ska jag ha påbörjat uppsatsen, och skrivit klart bakgrunden.

Det är bara det att det känns som om alla böcker ja har handlar om kartografi, eller om de geografiska upptäckterna. Jag ska skriva om hur de påverkade varandra. Jag längtar tills den stund då jag kan lämna in det här! Förhoppningsvis känner jag att jag skrivit något bra då.

Jag har blivit ännu mer förkyld under dagen också. Jag vet inte hur många gånger jag snutit mig, och nyst. DEssutom blir mitt högeröga tårfyllt ganska ofta. Är det någon som kan förklara det? Förut satt jag och chattade med Tina, medan det rann tårar från höger öga. What's up with that?

Ingen boxning idag heller, men on the bright side så börjar tonår! Det är idag vi ska sitta och planera vad vi ska göra under fredagkvällarna framöver. Det är nu jag brukar sitta och spruta ur mig idéer, vi får se om jag orkar hålla samma tempo ikväll, jag vet att det är fler än jag som är förkylda.

Jag sov dåligt inatt också. Släckte någon gång innan tolv, men vaknade vid tre, och hade drömt oroligt och kontigt. Tog en värktablett och gick och la mig och slocknade på en gång sen. Idag ska jag försöka lägga mig innan midnatt, sen ska hela jävla lördagen ägnas åt att plugga, och baka tårta åt Elias.

Det blev ganska långt, det här inlägget, men jag satt och läste gamla dagböcker förut, så jag blev jättesugen på att skriva långt och mycket. Nu ska jag packa, pappa hämtar mig om en halvtimme eller så.
Ciao

Fläta fläta liten fläta

Hm... Jag är inte bra på att fläta mitt hår... Skulle vilja kunna fläta så det ser snyggt ut när man släpper ut det, och kanske snyggt när det väl är flätat också. Jaja, Sandra, du får lära mig!:)

 

Och ja, jag tyckte att det var fint med svampar på mina axlar.


One of those days.

Pride & Prejudice. Den gamla versionen älskar jag, men ser den bara när jag är sjuk,
för orkar inte se en film på sex timmar en skoldag.


Sitter i min nybäddade säng och bloggar lite. Som sagt, så var spanskan inställd idag, så det bar av till stadsbiblioteket, för att spana lite böcker där. Hittade sex böcker till som kan användas i historian. Högen på byrån bara växer och växer. Nu har jag hittat så mycket information, så det borde räcka till. Dags att börja läsa igenom, gallra, rensa, och plocka ut alltså. Förkylningen har blivit värre idag, så det får bli till helgen istället. Men något nyttigt ska man ju göra, så jag har skrivit ytterligare ett mail till Halebop, städat rummet, och uppdaterat min kalender. Den var lite efter, så var tvungen att fylla i vissa läxor. Engelskan som vi har till nästa vecka till exempel, den hade jag heeelt glömt bort.

Jag träffade Kerstin på bibblan också, så jag hade tur och fick skjuts hem. Jag har även mailat receptet på Daimtårta till pappa, så han kan köpa ingredienser till det. Elias fick ju ingen riktig tårta hos mamma, för hon orkade inte baka, så jag lovade att jag skulle baka en till kalaset med släkten på pappas sida.

Nu ska jag knarka lite nässpray, sen blir det duschen, och så kanske kanske jag lägger mig tidigt idag.

Jag. Vill. Inte.

Tog bilden när jag var hemma och sjuk i nian. Just här var jag ganska uttråkad, har jag en känsla av...


Jag vill inte bli sjuk! Jag vill helt enkelt inte. Ibland kan jag vara sugen på att vara sjuk, bara få gå hemma i pyamas hela dagen, läsa, se på film och sova, sova och sova. Nu känner jag att jag är på väg att bli förkyld. Halsont sen igår kväll, och jag är sådär varm i näsan. Jag har inte tid att var sjuk. Man hamnar efter så himla snabbt! Dessutom har jag så mycket som måste skrivas nu, historian, samhällen, och såklart mitt eget lilla projekt.

Imorgon har jag inställd spanska också. Helt underbart, men tänker jag utnyttja det genom att åka hem tidigare? Nope, jag ska dra till stadsbiobioteket och be om hjälp med att hitta bra böcker till historian.

Sömn är bästa medicinen brukar man väl säga? Bäst att jag går och lägger mig i så fall.
Natti

Oscarsnomineringar!

Får Penelope Cruz en Oscar i år igen?


Idag släpptes årets Oscarsnomineringar. De flesta som finns med är ju filmer man väntat sig, t.ex Avatar, Precious, Up in the Air osv. Egentligen borde man ju inte säga att någon kategori är viktigare än någon annan, men... Det gör jag i alla fall. Så nu skriver jag de kategorier som jag tycker är viktigast, helt enkelt.

Bästa Film
Avatar
Up in the air
Precious
An Education
Inglourious basterds
Up
The blind side
District 9
A serious man
The Hurt locker

Bästa Regi
Kathryn Bigelow - The Hurt locker
James Cameron - Avatar
Jason Reitman - Up in the air
Quentin Tarantino - Inglourious basterds
Lee Daniels - Precious

Bästa kvinnliga huvudroll
Sandra Bullock - The blind side
Helen Mirren - The last station
Carey Mulligan - An education
Gabourey Sidibe - Precious
Meryl Streep - Julie & Julia

Bästa manliga huvudroll
Jeff Bridges - Crazy heart
George Clooney - Up in the air
Colin Firth - A single man
Morgan Freeman - Invictus
Jeremy Renner - The hurt locker

Bästa kvinnliga biroll
Moni'que - Precious
Vera Farmiga - Up in the air
Anna Kendrick - Up in the air
Maggie Gyllenhaal - Crazy heart
Penelope Cruz - Nine

Bästa manliga biroll
Christoph Waltz - Inglourious basterds
Woody Harrelson - The messenger
Stanley Tucci - The lovely bones
Matt Damon - Invictus
Christopher Plummer - The last station

Bästa Manus
The Hurt locker
Inglourious basterds
A serious man
The messenger
Up


En hel del filmer jag måste se alltså. Jag vill kunna gissa vem som kommer att vinna, och då måste jag ju se alla filmer, för att kunna göra en rättvis bedömning.

Filmer som jag måste se:
Precious
An Education
Up
The Blind Side
A Serious Man
The Hurt Locker
The Last Station
Crazy Heart
A Single Man
Invictus
Nine
The messenger
The Lovely Bones

13 filmer jag måste se på 33 dagar alltså. Det borde ju vara genomförbart. Kunde börja redan ikväll, men det är en annan film jag vill se, som jag har hemma, så det får bli den först. Jag tycker egentligen att Icke Engelskspråkiga film borde vara med på min blogg också, men eftersom jag itne sett någon av dem, och knappast kommer se alla, så skippar jag dem. Nu ska jag byta om innan jag sticker iväg och tränar.

Vilka filmer/personer tycker ni borde vinna?

Min rondellhund

 

Sitter och kollar bland mina gamla bilder. Det här är den första rondellhunden jag gjorde. Sorry för rörig bild, den är tagen i garaget hos pappa. Jag ställde ut den i rondellen vid Nyängen, men den blev kidnappad efter en vecka eller så. Vägverket antagligen... Har inte fått något krav på en lösesumma än dock.


En god dotter

Åh fy fan, jag sitter här och fryser arslet av mig. Skulle inte sitta helt fel med en bastu nu, synd bara att jag är hos mamma. Slö dag i skolan idag. Som vanligt blir jag lite mindre glad så fort vi har historia, menmen, det löser sig. På torsdag har jag inställd spanska, så då tänkte jag dra till stadsbiblioteket, och be dem om hjälp där. Jag blev förvånad idag också, Martin påstod att han inte tyckte om ordet utröna. Sen kallde han mig språkligt begåvad. Mer Martin, mer! Mer beröm år folket! Slickade i mig det snabbt.

Den här veckan kommer jag att ta tid på Värmlandsbuss varje dag. Min buss var nämligen sen varje dag förra veckan, och idag också. Idag kom jag 25 minuter sent! Länsbussen var över tio minuter sen, och eftersom jag måste ta en stadsbuss till skolan sen, så påverkar det jättemycket! Satt och var stressad halva historian. Om det visar sig att bussen är sen varje dag den här veckan också, så kommer Värmlandstrafik att få en mycket irriterad insändare i tidningen.

På bibblan så kände jag för att var en god dotter också, så jag lånade en film till stackars lilla sjunka mamma. Citronlunden, jag tror verkligen att hon kommer att tycka om den, de är hennes typ av film. Blev lycklig när jag såg Johnny Mad Dog också. En film om barnsoldater, som jag har velat se jättelänge. Det är sånna där småsaker som kan göra ens dag.

Åh, jag fick en idé idag när jag gick på bussen till skolan. Kanske borde sätta mig och skriva lite.... Ta datorn i knät i sängen, och försöka få ihop någonting. Det vore så jäkla coolt att bli publicerad författare. Åh, vad jag drömmer. Men det ska man.
Ciao

RSS 2.0