Tomrum, var vad det var.

Nu är jag hemma igen, efter en natt hos Daniel. Vi blev väckta mitt i natten av att vi fick hundbesök. NÅgra vänner till Daniels pappa skulle få barn, så de lämnade hunden hos oss då. På morgon fick vi gå upp lite tidigare och gå ut med henne innan vi gick till skolan. I skolan blev det kemi, samhällskunskap och psykologi. Som jag sett fram emot psykologin! Och det verkar bli ännu bättre än vad jag trott! Jag älskar min psykologilärare, hon är hur go som helst! Psykologiboken fick följa med mig hem, ska lägga mig och bläddra lite i den innan jag somnar.

Engelskaläxan hann jag läsa på bussen hem, så den är gjord. Tänkte ta en springtur, men ändrade mig. Jag laddar inför box imorgon istället! :)

Så nu ska jag packa kläder inför imorgon, duscha, lägga in Sandras bilder på ett usb, och sen sova ganska snart. Hupp!

Håhåh, just det. Jag var busig idag, klättrade upp på en dörr för att kunna kolla in i en lucka, som jag alltid undrat var det var innanför. Tomrum, var vad det var.

Promenad i regnet

Det fick bli en promenad i regnet istället för träning. När kroppen säger nej så får det faktiskt vara nej. Sitter och kurar under en filt nu, får nog ta och hoppa in i duschen så jag blir varm igen, och efter det mysa ner mig i sängen och se om min pojkvän har lust att prata med mig. Annars får jag väl läsa ett tag till.
Hade matten med mig till skolan idag, och det var också läsårets första riktiga lektion. Imorgon har vi förutom matte även Fysik, Samhällskunskap och Engelska. Det betyder att ytterligare tre mappar till får följa med in till skolan. Orkar inte ta alla samtidigt.

Nu blir det nog dusch.

Nya böcker, nya rutiner

Det har varit en helt okej dag i skolan, vi har visat runt några ettor, lånat alla läroböcker vi ska ha i år och gått igenom lite vad vi ska göra på idrotten. I tvåan ska man leda en hel lektion, två och två. Sandra och jag ska ha ett boxningspass, det ska verkligen bli kul! Ska tänka på vilka övningar jag tycker är extra roliga nu under hösten.
Nio böcker var det som vi lånade i år. Jag ser fram emot psykologi otroligt mycket! På torsdag är det jag som kommer för tidigt till den lektionen.

Vi fick nya skåp idag också, och jag fick nederskåp igen... Surt. Men, om jag får det i trean också, DÅ tänker jag protestera.

Jag la mig inte tidigt igår ändå... Jag var i säng vid tio, men sen låg jag och läste till halv tolv. Vart tog självdisciplinen vägen? Nej, idag får jag lägga mig tidigt. Ska försöka träna lite också... Fast jag är verkligen inte sugen! Skulle kunna gå på core, men känner att jag behöver träna kondition. Vi har coopertest om några veckor. Usch, ska jag verkligen orka mig ut och träna. Hela jag skriker nejnejnej. Fast då kommer jag inta att träna förrän på fredag. Åh, svåra val. Vi får se, helt enkelt. Jag vill bara lägga mig och sova, jag är så himla trött.

Lyft --> Träningsvärk

Jodå, jodå, visst fick jag plats på lyft. Träningsvärken kommer som ett brev på posten känner jag. Fast det är framme först imorgon då såklart. När jag kom hem blev det dusch och kvällsmat.

Jag har också fixat lite inför skoladagen imorgon. Letat upp mitt kod-hänglås också, och snott mammas fula pennskrin att ha tills jag syr ett eget. Lite småfix sådär bara, som är skönt att ha gjort. Har dessutom lagt fram kläder som jag ska ha imorgon, så det blir en lugn morgon.

Har precis filat lite mer på en novell jag skrivit också. Den ska skickas in till en tävling som finns här i Grums.

Dag ett (av hur många som helst)

Första dagen i skolan avklarad nu. Det var inga problem, vi kom, vi såg, vi segrade, ungefär. Nädå, men vi kom dit, fick massa papper, busskort och kalender. Det var tre nya tjejer i klassen också, alltid kul med nytt folk. Iina hette den ena tjejen, henne umgicks vi lite med efter skolan, och tog en fika med. Vi får väl lära känna de andra tjejerna bättre imorgon. Malin kom idag, fast det var hennes sista (svenska) skoldag i årskurs två. Kommer att sakna henne mycket.
Det vara bara en kort dag idag, från 11 till 15 enligt schema, men tror att vi fick sluta redan vid 13. Imorgon ska vi visa runt NVSP1 på skolan. Vi ska vara mycket bättre än de som visade runt oss, sådetså. Vi ska titta på deras schema, se vilka salar de ska vara i, lära dem små knep osvosv.

Den här veckan öppnar äntligen Badhuset enligt ordinarie schema också! Nu du, ska Alma träna. Har bokat ett lyft-pass redan ikväll, men hamnade som andra reserv. Imorgon blir det Core, på onsdagar kanske ännu ett lyft-pass, och på fredagar Box. De har ändrat, så nu är det bara ett box-pass i veckan! Men får väl se till att ge järnet på det passet då.

Om jag inte kommer in på lyft ikväll, så får det bli en springtur i skogen.

Terrakottaarmén i Sverige



Tio av dem kunde man kanske få se ändå...

Jag vill åka till Stockholm! Den 28 augusti börjar en utställning på Östasiatiska muséet där tio gubbar ur terrakottaarmén ställs ut! Vore ju hur dumt som helst att missa en chans att se några i verkligheten. Lyckligtvis tycker mamma också det, så vi får se om vi åker dit på höstlovet. Läste i VF att 24 000 biljetter redan är bokade, så det gäller väl att köpa biljetter snart! Gratis för alla upp till 19, 150 kr för de över.

Tacopaj....

Den här, är god...

Sisådär, då är snart ännu en dag till ända. Har inte gjort så mycket idag. Mådde inte så bra imorse så jag låg ett par timmar och bara läste. Efter ett tag ryckte jag upp mig, och tog en långpromenad. Jag handlade på vägen och lagade en tacopaj när jag kom hem. Har pratat i telefon med Malin flera gånger idag också, varit hennes stöd när hon sökte bussar vi kan ta hem till henne imorgon. Det blev riktigt intressant där ett tag, hon pratade med mig, chattade på tyska, skrev meddelande på fb och kollade bussar. Allt detta SAMTIDIGT. Hon är fantastisk våran Malin. Kerstin kom med tält imorse också, det får följa med till Malin. Ska bli en liten tältby i hennes trädgård. Jag har fått låna Sandras kamera också, så någon tar kort. Ska bli kul, men samtidigt lite sorgligt att säga hej då till vår Malin.

Måste packa redan ikväll. Blir ju hos Malin till på söndag, och hos Daniel tills på måndag, så lite skolsaker och sånt ska med också. Ser ut som om jag får ta en buss som är i stan redan klockan tolv, och vara i stan 2½ timme. Kanske kan fråga pappa om han kan skjutsa in mig. Menmen, allt löser sig, som det ju alltid gör:)

Zzzzz

Har spenderat ett par dagar hos pojkvännen nu. Bara tagit det lugnt och inte gjort någonting. Jo, förresten, vi tog oss till SF och hämtade biobiljetter till förhandsvisningen på "I rymden finns inga känslor". Nästa måndag blir det alltså bio för vår del. Kan behövas när man gått en vecka i skola:) Nu ska jag snart lägga mig, imorgon blir det tacopaj!

Amerikanska Lisbeth Salander

Så här ser hon ut, bruden som ska spela Lisbeth Salander i de amerikanske Millenium-filmerna. Rooney Mara heter hon. Jag har aldrig varken sett eller hört talas om henne, tydligen spelade hon i den senaste versionen av Terror on Elm Street, men den har jag inte sett, så.... Men, jag tror det kan bli bra!

Även om hon självklart inte kommer att vara lika bra som Noomi Rapace.


Rödhårig



Just det, har ju glömt att säga det. Jag är ju rödhårig nuförtiden! Såhär ser det ut. Hade inte riktigt lust att vara med på bild ;) Ganska mörkrött, en hel del åt det bruna håller. Om jag färgar (TONAR, glömmer säga det) igen, så kommer jag att gå ännu mer kopparrött, åt det orange hållet. Typ som Jesscia i True Blood, för er som har bra smak och följer den serien :) En grej som jag ska ändra dock, är mina ögonbryn. De ser ganska ljusa ut nu, när håret blev mörkare, så ska se om jag kan hitta nån ögonbrynspenna som passar mig.

En helt vanlig måndag

Här har ni vitlökssmöret.

Dra ner lite på vitlöken om ni gör det. Det blev väldigt starkt.


Hallå där ute, vad har ni för er en dag som denna? Idag är det en vecka kvar tills skolan börjar igen, och en dag kvar tills jag får se min älskling. Han har gömt sig i Stockholm och andra delar av Sverige under en tid nu, men det är dax för honom att komma hem. Jag har tagit de sista malariatabletterna idag också, ska verkligen bli skönt att slippa dem. Läkarna sa att man inte skulle få mardrömmar av dem, men där ljög de. De här sista veckorna så har jag drömt jättemycket, jag kommer ihåg det jag drömmer, och några av dem är mardrömmar. Jag har till exempel varit på en båt som sjönk, och flutit omkring i vassen med massa döda fiskar. Inatt åkte jag berg- och dalbana med massa djur. Jag skulle rädda dem. Det var tre kaniner, två gorillor, och ett par större djur.
Vad händer er på måndagar då? Mer än att jag käkar Malariamedicin. TRUE BLOOD såklart! Nytt avsnitt ute, håller på och streamar det just nu, så jag kan se det senare idag.

Mamma tyckte att jag skulle bjuda henne på mat idag, så det ska jag. Fiskhandlarns bästa soppa ska det bli, med lax och räkor och massa gott. Har även gjort eget vitlökssmör, och tänkte köra in ett par baguetter i ugnen. Måste gå och handla lite först bara. Vet ni hur svårt det är att blanda citronsaft i smör? Typ omöjligt!

Har även skrivit en novell idag, som jag ska fila lite mer på innan jag skickar in den. Svenska kyrkan i Grums har ju novelltävling. Jag missade ju Icakurirens datum, deras novelltävling gick ut i juli, så jag satsar lokalt istället.

Mer att göra idag:
- Leta reda på tältet i källaren
- Se om någon vill läsa igenom novellen - sånt är alltid bra!
- Handla
- Laga mat
- Slöa

Sista punkten är nog den viktigaste tror jag. Ha de gött!

Liten Önskelista



Liten önskelista:
-HTC Wildfire Flamenco Red. JA, tack.
-Ny ryggsäck. Min är way way för sliten. Den har numera ett stort fack med två blixtlås istället för två fack med varsitt blixtlås.

Nytt projekt!

 

Om det här inte är coolt så vet jag inte vad som är det. Detta är härmed mitt nya projekt.

När blir nästa loppisdag, måntro?


Yet another day

Så har det gått ännu en dag då. Har inte umgåtts med någon alls idag. Däremot har jag bakat bullar, och lagat mig en bondomelett. Brukar aldrig orka laga mat när jag är ensam, men bortåt fem hde riktigt ont ihuvudet, så fick slänga ihop något. Blev riktigt gott, s gott att mamma ska ta med sig till jobbet imorgon. Där ser man, jag som trodde jag inte var så bra på att laga mat. Har även läst en hel del idag. Åttonde boken blev urläst, så imorgon ska jag ta mig till bibblan för att få min "överraskning". En bok.

Tina och Sandra kommer imorgon också, vi ska ha Sex and the City-kväll, får se vad vi hittar på. Det blir mysigt, men nu, ska Alman sova.

NAtt!

Soon to be redhead

Hur röd vågar jag vara? Jag lämnar allt i Anettes händer!

Träffar kompisar hela dagarna nu känns det som. Igår drog jag mig in mot stan för att träffa Sandra och Tina, vi fikade, gjorde stan lite, och shoppade klistermärken. Hähähäh. Nä då, men vi har ett litet projekt på gång, som involverar klistermärken. När jag kom hem drog jag mig till Sanna, och vi tog oss till Josse, så hängde vi där ett tag. Kollade på SatC 2, käkade onyttigheter och hade det allmänt mysigt. Kom hem klockan ett, satt vid datorn till två och läste till tre. Illa när man läser så bra böcker att det är svårt att lägga från sig dem.

Idag ska jag umgås med min kära kusin Ida, hon kommer över om ett tag. Får se vad vi hittar på. Det var lääängsesn vi sågs, så vi har en hel del att snacka om. Har även bokat en klippning+färgningstid hos Anette på fredag. Eller ja, tonas egentligen. Jag ska bli rödhårig hade jag tänkt mig, så vågar inte färga när jag aldrig gjort det förut. Måste ringa till Svenssons Optik också, har linser så jag klarar mig veckan ut, ungefär.

En ny banner borde jag kunna fixa till bloggen också. Den jag har nu är inte så himla aktuell....

Ariel Sharon

Hade en helt underbar kväll igår. Mamma och jag satt på balkongen och käkade lite småplock. Avocado, Sharonfrukter, Körsbärstomater, Parmaskinka, Västerbottenost och Bröd. Att så enkelt kan vara så gott! Det var härligt varmt i kvällsluften, och mamma och jag satt ute länge och bara umgicks, det är så mysigt när man tar sig tid att göra sånt. Både True Blood och Sex and the city fick vänta.

Idag har jag umgåtts med mina gamla vänner Elsa och Josse. Gamla som i att jag har kännt dem i mer än ett år. VI satt ute i Elsas trädgård, åt bullar och bara snackade. Så himla skönt att man bara kan sitta och prata utan att göra något speciellt ibland. Jag lånade hela Sex and the city-boxen av Elsa. Sex säsonger är det, så det kommer att ta ett tag att kolla igenom. Redan nu har jag bränt av sex avsnitt.

Nu blir det sängen. Imorgon ska jag träffa Tina och Sandra, härligt!

En LAndad Alma

Ja, det var ett tag sen jag bloggade nu. Nu har jag iaf kommit hem, och landat ordentligt. Det var helt underbart att ta den första varma duschen och äta hotellfrukost efter att vi landat. Sen dess har jag träffat Pappa, M&M, och spenderat några dagar i Daniel stuga. Nu har han dessvärre lämnat mig, och kommer itne tillbaka förrän sista veckan innan skolan. Jag får försöka stå ut, tänka på Tina som har det så mycket värre. Pojkvän utomlands är ingen bra planering, men inget man kan hjälpa heller direkt. :) Umgicks med Tina idag, en heldag på stan. Det var skitkul att träffa henne igen, och få uppdatera varandra lite, stöna åt puckon som finns och skratta år saker som hänt. Fick med mig nya träningskläder hem, så när jag kom hem gav jag mig ut på en springtur. Jag förväntade mig mjöklsyra, blodsmak i munnen och illamående när jag slutade, men det gick förvånansvärt bra, och jag fick till och med med mig lite vildhallon hem. Tränade en kvart hemma sen också. Vi har en bok som heter "Träna en kvart om dagen med Paolo Roberto" som jag tycker om. Tog mig en liten Paolo-kvart innan jag hoppade i duschen. Nu ska jag och mamma käka lite gott innan jag parkerar mig framför datorn resten av kvällen. Kanske ser jag Sex and the city 2, som jag köpte i Sri Lanka, eller också bränner jag av ett par True Blood-avsnitt. Fast iofs vore det mysigt att sitta och läsa på balkongen ocks. Min käre pojkvän har eminent boksmak, och han lånar gärna ut böcker till mig också. Just nu läser jag Jo Nesbös (vet ej hur man gör norskt ö...) Rödhake. Det blir det åttonde boken i sommar, sen ska jag pallra mig ner till bibblan för att få mig en bok.

Nä. Nu blir mat.
Kram!

RSS 2.0