H&M våren 2010



Plockade ut några favoriter ur vårkatalogen. Jag är en sucker för matchande underkläder alltså. Men båda var ju så gulliga! Och klänningen fullkomligen älskar jag, den köper jag nog om den kommer in till stan, det är min modell! Frågan är om jag ska kosta på mig de blommiga underkläderna också, trots att jag sparar? Det blommiga är gulligare än det rutiga, tror jag... Måste bli en sväng till stan snart!

Och nej, jag gillar inte heller att jag ser ut som en modeblogg.

500 days of summer... eller ja, 30.

Just nu sitter jag och lyssnar på Tomas Ledin. Tomas Ledin! Jag längtar nått otroligt till sommaren. Sommaren '10 kommer tat bli den bästa. H&Ms vårkatalog kom igår, så jag satt och bläddrade genom den inatt. KOllade inte efter speciellt fina saker, men enkla linnen men smala axelband. Jag ska bli brunbrunbrun till sommaren!
Madu och jag var i stan häromdagen också, på mellandagsrean, men det var inte kläder vi kollade på, utan megastora resväskor! Jag drömmar mig så lätt bort... Madu & jag gåendes på Arlanda, eller på Heathrow kanske? Jag tror vi flyger via London. Anyway, man ser så där läckert avslappnade ut, bekväma kläder, men ändå jävligt snygga. Kanske flyger i mina gamla baggyjeans? Precis lagom mycket smink, håret uppsatt i en slarvig knut, solbrillorna sitter på, fast vi är inomhus. Efter mig drar jag min alldeles egna väska, den är röd eller lila. Blickarna följer oss... Hahah, jag har alldeles för vild fantasi...! :D

I verkligheten kommer vi att vara så snygg, fast jag kommer inte att ha en ny resväska, utan våran gamla blåa slitna sak. Menmen, blickarna komemr att följa oss iaf;)

Just nu håller jag på att städa rummet, jag vill att det ska vara snyggt inför 2010, och inför min b-day. Ska även fixa klart Madus julklapp, och gå ner med den sen, och gå och slänga alla kataloger från 2008. 2009 års kataloger får hänga med ett år till.

Och för först året känner jag att nyår kommer att bli värt! Vi kommer vara fem-sex tjejer hemma hos Theresa och bara ha kul och käka gott, något slags knyt ska det bli. Jag har ansvar för efterrätten, och vet precis vad jag ska ta med. Supergott, enkelt, och inte så onyttigt heller. Perfekt combo! OCh vi tjejer ska vara snygga som as, jag älskar verkligen att klä upp mig. Tror att det blir det svarta klänningen, men en mycker häftigare sminkning och frisyr än på jul...

Note to self: Lämna in starheelsen för omklacknig!

Jag går och lägger mig nu. Igen.

Nej, jag kan inte sova. Det är då monstret i mig vaknar.


Dan före dopparedagen

En kvart kvar tills det är julafton då. Ingen som helst julkänsla har jag än, får verkligen hoppas att den kommer imorgon. Idag kom min brorsa Daniel hem från Gran Canaria med sin familj. Vi åkte och hälsade på dem en sväng, eftersom Daniel fyllde 33 år idag. Han börjar bli stor nu. Han hade köpt med varsin hink godis till mig och Elias, så det ser ut att bli en riktigt onyttig jul för mig. Aja. Nu har jag hämtat en apelsin och en påse nejlikor i köket. Ska sätta ihop dom, och låta den ligga bredvid sängen sen. Om jag inte får nån julkänsla under natten då... Då vet jag inte vad som skulle kunna göra det.

Vi satte ihop plastgranen förut också. Den har fan plastkottar längst ut på varje jävla gren. Tur att mamma fortfarande har vettet kvar, och inser att det enda som funkar är en riktigt gran. Åh, när jag flyttar hemifrån, säger jag bara. Då bestämmer jag allt helt själv. Längtar...

Fem minuter kvar... Hoppas ni får en härlig julafton, så får vi se om jag uppdaterar på kvällen. Det beror på hur mysig jag känner mig:)
Natti

Dan före dan före dopparedan



Jag fryser. Elementet är skruvat i bott, och jag sitter ändå och fryser. Får stänga dörren till mitt rum så kanske det blir varmare. Idag blev det bio med Theresa, vi såg New Moon, och gick lite på stan. New Moon var väl sådär, vissa bitar var bra, som när Jacob drar av sig tröjan framför Bella. Theresa och jag satt längst bak och skrattade rått, coola som vi är.

Är lite halvsur på pappa och Kerstin nu också. De har fått för sig att vi inte ska ha en riktig gran i år, utan ska köpa en sån där ful i plast. De vill heller inte ge någon vettig anledning till varför vi inte ska ha det. Utan det är "för att nu har vi bestämt så". Vaddå, är jag sex år eller? Bäst att byta ämne nu innan jag blir sur på riktigt.

Jag fryser, som sagt. Det blir nog en bastu senare ikväll, kanske till och med rullar mig lite i snön. Grannar! Fäll persiennerna och dra för gardinerna, it's going to get ugly!

Fjärde Advent

 

Sådär, där har ni fått en fin bild bara för att det är fjärde advent. JA, jag är medveten om att de var igår, men igår var jag väldigt upptagen med att se på film. Först bio, jag och Daniel var och såg Avatar. Den var jättebra, och borde ses av alla. Helst på bio, eftersom naturen var så välgjord. När jag kom hem slappade jag framför datorn resten av dagen. Satte på The Waitress, en jättedålig film, som inte borde ses av någon. I alla fall blev det sent, satt uppe och chattade med massa folk. Men jag kan ju alltid skylla på att jag fastnade ien pall, right?

 

I lördags så var det julfest hos farmor, det var väldigt lite folk, som vanligt. Herregud, jag kommer ihåg när vi fyllde hela lokalen borta vid hasselviken, och nu fyller vi inte ens Solhagens lokal. Men det var mysigt som vanligt. Träffade inte Daniel dock (och här går vi snabbt över till Daniel Englund, min käre bror.) för han befinner sig på Gran Canaria, den grisen. Bäst för honom att han skickar vykort, för sånt tycker jag om.

 

Just det, den här bilden är speciellt för dig , Sandra:

 

 

Sandra ville så gärna se hur jag såg ut i lockigt hår, att hon nu tjatat på mig i flera dagar att lägga upp en bild, och då gär jag väl det då, eftersom jag är en så god människa. Varsågod Sandra!:)

 

DIggar ni klänningen förresten? I löööv it. Ska ha den på jul med rödrutiga strumpbyxor, rött pärlhalsband och svarta pumps. Tjusigt värre.

Ciao

 


Jullov!

Jullov... Äntligen får jag sova ut ordentligt! Fast jag älskar jullov och allt som hör till, så känns det alltid sorgligt på något vis, att inte få träffa klassen på flera veckor. Så tyckte jag även mde förra klassen, och den här klassen älskar jag mycket mer! Får försöka fördriva tiden på något vettigt sätt.
Ikväll blir det julfest på tonår, och imorgon julfest hos farmor. Hoppas bara att släkten kommer. Men åren har min släkt blivit större och större, och färre och färre kommer till farmors julfest. I år var det mindre än hälften som var där. Jag förstår inte vad det är som är så svårt med att komma till Åshammar, stanna ett par timmar, äta gröt, och se glad ut. Tydligen är det väldigt svårt. Är det för att de flesta inte träffar farmor mer än en, ett par gånger per år max? Har de dåligt samvete eller vad är det?  Usch, vad jag tycker illa om min släkt ibland. Nu måste jag skriva om något annat, bli på bra humör.

Så, lov. Har ingen aning om vad jag ska göra nu. Julstäda, ta en tupplur, baka något, slå in farmors paket, bada fotbad, se en film, haha, kanske äta kakor? Så mycket tid jag har känner jag, och helt ensam hemma också. Om det är någon som känner för att joina mig så är det bara att komma hit. När man umgås med folk blir man så social, att man vill ha folk omkring sig 24/7. Jag trivs ensam också, men skulle gärna ha sällskap just nu, är pratsjuk. Och myssjuk. Äh, vi får se vad det blir.

Igår bakade jag Chocolate Chip Cookies för att ta med till klassen idag. Nästan alla hade bakat, så det blev en hel del som skulle ätas upp, vilket resulterat i att jag nu har en kakburk brevid mig. Once again, vill nån joina mig, så är det bara att komma över;)

Haha, Älvkullens rektor måste vara den coolaste rektor som vandrat på denna jord. Så skön! Fast han var inte snäll mot mig idag, tvingade mig att gå upp på scenen och stå kvar där ett bra tag. Var så nervös! Kändes som om jag stod och skakade... :/ men nu har jag fått mitt presentkort iaf, så det blir shopping på Akademibaokhandeln någon dag. Dra in till stan och bara gå omkring och myyysa. Åh.

Just det, jag känner mig lite sårad här alltså, ni är faktiskt en del som läser mig blogg, det vet jag. Ni måste lära er att kommentera! För ni vill väl att jag ska vara glad, va? Kommentarer = Glad Alma. Trevligt va?


Trötter

Trött. = Orkar inte skriva så mycket idag.

Det blev stan efter skolan, så nu är alla julklappar fixade. Köpte md bakelser hem också, för att fira min vinst. Som ett enda stort plus över dagen hade jag fått julkort när jag kom hem, av min lägstadielärare Gunilla. Jag blev så glad! Hon grattade och sa att det värmde henns gamla frökenhjärta att jag höll stilen. Måste skicka julkort tillbaka. Tog en långpromenad förut också, så nu är jag jättetröstig.

Natti.

Förkyld, men glad ändå.

Det finns två gener som jag saknar. Äggskalargenen och pannkaksstekargenen.
Här ser vi prov på min skicklighet i att skala ägg.


Skönt att ligga och sova när man vet att hela klassen håller på att studsa omkring på pilatesbollar, haha:D

Jag var så förkyld idag att jag åkte till skolan, gjorde provet, och åkte hem igen. Provet gick sådär, det blir nog ett vg. :/ Menmen, man kan inte få allt här i livet. När jag kom hem la jag mig och sov, och vaknade inte förren halv tre. Då drog jag och käkade hos mormor och morfar. Plättar...

Väl hemma igen blev det 2012. Den var lite av en besvikelse, inte alls lika bra som jag förväntade mig. Annars är jag ett stort fan av katastroffilmer, det är något med dem som tilltalar mig.

Imorgon ska jag shoppa de sista julklapparna, måste hitta till Sandra, Ida, Elias, och något litet till tonår. Har iaf i stort sett koll på vad jag ska köpa till alla, så det borde gå ganska snabbt, sen ska jag hem och bli firad, tack vare novellen.

Förresten, läs VF, och NWT, det står om mig och novelltävlingen där. Novellerna kan läsas här. Läs och säg vad ni tycker! :)
Ciao.

The reason is the schedule.




Jag vet att det är världens minsta bild, men jag skyller som vanligt på blogg.se.
Det här är alltså vårterminen schema, och jag älskar det! Förut hade vi en sövmöra, då kommer vi att ha tre, vi kommer att dra ner på mattelektionerna från fem per vecka, till tre per vecka. Enligt Torsten är vi den klass som har mest mattetimmar till Matte A-kursen. På fredagar kommer vi att sluta tidigt, och musiken är utbutt mot bild. Bara trevligt, det här ju. En grej som jag inte vet om jag gillar eller inte, det är att vår pluggluch har försvunnit. Den är bra att ha, för då kanman göra läxor och sånt då, men samtidigt, hur ofta pluggar jag då egentligen? Det blir mer att man sitter och snackar med folk... Jaja, det märks till våren om jag gillar det eller inte. En grej som är lite off är att vi börjar vecka ett, men vårteminen börjar inte förren vecka tre. Men that's life.

And the winner is...


Ibland är jag faktiskt bäst.


Och vinnaren äääääär... Alma Englund!

Sorry, men jag måste få vara lite ego i min egen blogg. Känns som om jag har skrivit den frasen förut? Hursomhelst, idag var det ju presskonferens på Älvkullen, där de tillkännagav vilka som hade vunnit novelltävlingen. Det var inte mycket folk där, vi fyra som skulle få pris, två personer från media som hade gjort antologin, journalister från VF och NWT med fotograf, och några lärare, rektorn, och Hellen. Det var ganska tråkigt presenterat, de avslöjade treorna först, sen tvåan, och då visste jag ju att jag skulle vinna. Hur som helst var det fruktansvärt kul att vinna, och vill ni veta mer om hur jag känner för det så får ni läsa VF imöra. VF gjorde en mer djupgående intervju med mig, NWT drog bara lite småfakta. Det är därför jag är en anhängare av VF, you know.

Jag följde med mamma till ICA förut, och smart som jag är kliar jag mig i ögat, och linser åker ut. Jag fick gå med den i handen hela vägen hem, så nu ligger den på upplösning i lite linsvätska. Den hade torkat när jag väl var hemma^^

Nu blir det matteplugg, sen försöka lägga mig tidigt idag också.
Ciao.

Tredje Advent

Tredje advent. Ofattbart.

Stackars bloggen måste känna sig sviken av mig. Tur att den inte har några känslor.

I fredags var det barnkalas hos Malin som fyller år snart, så vi var ett gäng som drog till Hammarö, lagade mat, käkade, spelade spel och kollade på Mulan innan vi la oss. Fiskedammen får man såklart inte glömma heller! Det var jättemysigt, och förhoppningsvis får vi det lika mysigt när jag fyller år, om alla kommer till mig:)
Till frukost fixade Malin amerikanska pannkakor med lönnsirap, och fem olika sorters Ben&Jerry. Så är det nån som vill ha lyxfrukost, gå till Malin! Jag orkar inte lägga upp bilder just nu, men Sandra har lagt upp en del, så spana hos henne.

När jag kom hem tänkte jag ta de jättelugnt hela dagen, bara slappa, sova, och kanske plugga lite matte. Istället så messade jag med Daniel, och fick reda på att han och Assar skulle på Lucia Movie Night på SF, så då hoppade jag på där istället. Tog en promenad innan jag badade (och invigde mitt badsalt!) och fixade iordning mig. Tog åttabussen in till stan, och sen gick vi hem till Daniel ett tag. Jag kan nu spela bas. Typ. Okej, viss överdrivft, men jag kan få den att låta i alla fall. Vi gick till SF vid elva ungefär, och när de släppe in oss så hamnade vi på tredje raden. Helt okej, inget ont i nacken i alla fall. Kvällen började med en modeshow från Cubus, vilket kunde ha skippats ganska hårt, sen körde de lite info innan första filmen drog igång; Up In the Air, med George Clooney. Det var bra, en aning seg kanske, men jag gillade den. Andra filmen var Old Dogs, räcker det med att jag säger att ni inte ska se den? Se den inte. Den förtjänar inte ens att länkas. Sista filmen var till vår glädje Snabba Cash. Tyvärr så tyckte jag att den var jättejobbigt filmad, det var som om någon skulle ha filmat hela filmen för hand. Det i samband med att jag var supertrött och frös som en jävla bäver drog ner betyget på filmen en hel del. Tror att den passar bättre på mindre skärm, men annars var den bra.

Alltng var slut klockan 07.20 ungefär, och min buss gick klockan åtta. Tur att Daniel var snäll nog att vänta med mig, annars hade jag nog frust fast på en bänk. Bussturen var hemsk, men när jag kom hem somnade jag på en gång, och vaknade inte förrens ett, då jag hade ställt klockan.

Nu kommer jag att slappa resten av den här dagen istället, och lite matte måste det ju bli.

Fem dar kvar i skolan nu, och ett prov!
Ciao

Fotboll & Matteplugg

Nej va fan, jag kan ju inte dissa bloggen hur mycket som helst på en vecka. Men jag skyller helt enkelt på plugg. Pluggade lite matte föut, men det blev bara två kapitel innan jag tog en paus, plinkade lite på gitarren, provade klänningen jag ska ha till jul och sånt annat smått onödigt. Nu hamnade jag här vid datorn, men när jag skrivit klart det här så stänger jag ner den för dagen.
Nationellt prov i matte A imöra då. Känns inte helt okej, men jag får tänka på den underbara känslan när ett prov är gjort och man känner att det gick bra. Vi kan ju hoppas på att jag kommer att känna så iaf. Jag ska inte på curlingen på fredag heller, det bli istället att dra till Malin, som fyller år, och ska ha barnkalas! Jag och Sandra drog ut på stan efter skolan idag för att hitta en present till henne, och jag tror att vi lyckades. På Akademibokhandeln träffade vi Josse, och inne på Lagerhaus stötte vi på Kajsa, Helen och Sofie, som också letade present. Säger bara såhär: Jag vill vara Malin:)
Vi hade fotboll idag på idrotten, och det var riktigt kul. Jag gillar klassen mer och mer. Ingen som tog det sådär överdrivet seriöst som det var i nian. Då kunde jag vara glad om jag fick en passning på en lektion. Hur som helst var det riktigt kul, och även om jag inte gjorde nått mål så.... Alma was on fire! Iaf i slutet;)
Jaja, nu blir det matteplugg!
Ciao

Och visst ja. Vi kommer att få tillbaka våra spanskaprov på torsdag. I can feel fear rising.

Andra advent

Frän pryl, men skulle aldrig kunna ha den själv. Är alldeles för traditionsbunden för det:)


Ett mattehäfte har jag gjort idag iaf. Hade problem med ett par tal, men när Sandra hjälpte mig gick det som en dans. Annars har det inte blivit speciellt mycket pluggande, anteckningarna från rättegången är i skolan, tillsammans med historian, så det får jag vänta med att göra. Jag har lagt upp ett schema för pluggandet under veckan:

Måndag: Matte + spanskan
Tisdag: Matte
Onsdag: Skriva historia och samhäll.
Torsdag: Slappardag, Sandra och jag ska och pyssla inna i stan, spana in; Pyssel i Karlstad.
Fredag: Då blir det curling med tonår!
Helgen: Matte och åter matte.

Det vore fint om jag kunde hålla mig till det här nu också, men det återstår att se. Jag bakade lussekatter förut också, men mamma tvingade mig att göra vanliga, och sa att jag fick göra andra när vi käkat upp dem. Hehe, jag som ville göra mina special-lussekatter. Ni behöver inte fråga vad det är för nått, bara tänk sådär Alma-dirty så vet ni. Jag gjorde mina första redan när jag var tre-fyra år. Jag har alltid varit som jag är, och kommer alltid att vara. Ni får helt enkelt leva med det, och orkar ni inte det, ja då får ni helt enkelt ta dö på mig, eller bura in mig i väntan på att jag växer upp. Fast jag är inte så säker på att jag kommer att göra det:)
Nu ska jag duscha, sen slagga.
Natti

Jul på Liseberg

Way to go me! Igår kom jag hem klockan 23.10 ungefär, och var helslut. Jag la mig på en gång, och vaknade 13.30. Smidigt värre där. Visst var det underbart att verkligen få sova ut, men jag får samtidigt lite dåligt samvete, som jag alltid får när jag sover in på eftermiddagen. Finns så mycket annat man kan göra än att sova!

Jaja, ska gå ut en sväng så jag piggnar till lite, innan jag sätter tänderna i matten, och senare på kvällen hoppas jag att jag blir klar med samhällskunskapen. Jag ska lägga mig tidigt idag också, frågan är bara om jag lyckas somna.

Hur som helst, tack till Ida och henns stora familj för att jag fick följa med! Jag hade riktigt kul, även om knäckäpplena inte smakade som de jag ätit i Visby. Eftersom Idas kamera är 100 ggr bättre än min så borde hon även lägga upp lite bilder så småningom.
Ciao

Fotont och Badsalt

På begäran kommer här ett nytt inlägg. Jag har inte slutat skriva, det är bara det att jag har haft så mkt att plugga på senaste tiden, att bloggen får vänta. NU har vi bara två prov, och två inlämningar kvar! vi hade biologi idag, och det kändes helt okej, ett starkt vg blir det i alla fall. Spanskan har vi inte fått tillbaka, men det tar jag som en bra grej, så får det bli som det blir. Det kan ju inte bli värre än ett ig.

Idag på tonår hade vi restaurang för lite folk, för att få in pengar. Ledarna lagade mat och vi tonåringar sprang som tättingar fram och tillbaka och serverade och passade upp på folk. Det var jättekul, fast nu är jag ordentligt trött, och har ont i mina fötter. Skulle vilja ha nått extrajobb någonstans egentligen, men i Grums finns det knappt något, och dessutom måste jag lära mig lite självdiciplin först. Igår började jag plugga kvart i tolv t. ex, hur smart är det på en skala?

När jag kom hem från tonår stod det en present på mitt skrivbord. Mamma tyckte att jag pluggat så mycket senaste tiden att hon köpte en present till mig:) Söta mamma. Ekologiskt badsalt var det. Får ta och inviga det nån dag, bara det att jag har väldigt svårt att sitta och bara göra ingenting. Även ligga i badet och göra ingenting är svårt. Då lyssnar jag helat på musik och sjunger med, eller läser nått samtidigt. En grej som jag verkligen inte klarar av är att sitta och äta, och bara äta. Jag måste göra nått mer, är jag själv så läser jag alltid. Tidningen, en bok, plugg, eller bara reklam. Så länge det är nått att läsa eller kolla på så spelar det inte så stor roll vad det är.

Imöra blir det jul-Liseberg med min snygg-kusin Ida. Ska hänga med hela hennes stora familj. Får inte glömma kameran bara. Måste ta många fina kort, på typ brända mandlar och knäckäpplen. Jag kommer att var tjock när jag kommer till skolan på måndag. Menmen, det är bara jul en gång om året. Eller vartannat år, om man ser de så:)
Ciao

Debatt & Femtioårsfirande

Kommer jag att hinna sova ut innan jullovet? Jag tvivlar. Men jag lever ändå. Idag fyllde Älvkullen 50 år, och det firades med tårta, besök av gamla elever, och några sextiotalsklädda elever. Vi dabatterade idag också, har sett fram emot det ett tag nu. Min grupp - jag, Sandra, Theresa och Ronja - var för dödsstraff. Vi hade riktigt kul, det blev en hel del skratt. Duktig som jag var gick jag även på extramatten efter skolan. Jag fick inte så mycket gjort, men en av "lärarna" förklarade ett par tal på förra provet som jag inte förstod. Jag kommer snart att nå upplysthet, eller vad det nu heter. Religion har aldrig varit min grej.

Jag orkade inte skriva igår, var för trött, och för upptagen med att skriva engelska och plugga biologi. Sen var jag lite ledsen, på grund av spanskaprovet. Jag brukar överdriva, och kan säga att det gick dåligt, när jag faktiskt kanske känner att det gick helt okej. Men tro mig, den här gången gick det dåligt. Det är bara att hoppas på att jag får G. Får jag inte det så vet jag inte vad jag gör. Dessutom påstår Kajsa att jag blir utkickad ur klassen om jag får sämre än vg, så... Antar att det bara är att säga hej då till NVSP1:)

Nu ska jag duscha, plugga lite biologi, och om jag är riktigt duktig så kanske jag hinner skriva samhällsgrejjen. Kommer inte hinna skriva den till helgen nämligen. På lördag ska jag till Liseberg, på söndag blir det matte hela dagen, och sen på kvällen drar jag till babe, för att se Flickan Som Lekte Med Elden. Kanske kan få med henne på bio på onsdag också. Luftslottet Som Sprängdes går nämligen i Grums då:)

Ciao

RSS 2.0