Redan?!

Men se där, här är jag och bloggar igen, kanske rent av blir till en vana? Har gjort sista provet idag, trevligt. Borde ju kunna ta jullov nu känner jag, men vi får se hur det blir med det, ligger efter massa uppgifter i fysiken. Har fixat nästan alla julklappar nu iaf, ska bara köpa något mer till min Daniel. Imorgon är de äntligen dags för SPEX! Askul, det är ju det man ser fram emot hela tiden. En del har sagt att det inte var lika bra som förra året, men vi får se. Är det dåligt i år så kommer ju nästa års spex att verka asbra, och de är ju bra, men tanke på att de är då vi får vara med!
Bara tre skoldagar kvar innan jullov. Imorgon blir det som sagt spec, film, och en vanlig mattelektion, hoppas att måndagen och tisdagen ser ungeför likadana ut. Helgen är späckad för min del. På lördag ska jag till Daniel och baka pepparkakor med Ellen och en kompis till henne, på kvällen ska jag och Daniel sälja biljetter till Fredriks julkonsert så vi får varsin biobiljett. Efter det blir det nog mys med film, vi har funderat på The Experiment. Verkar bra, och jag har ju en bunt gratiskoder till den sidan jag länkade till. Dags att börja julstäda också. Mitt skrivbord behöver en lite omkörare, ligger papper och andra onödiga saker överallt. Snart kommer tomtarna upp ur källaren också. Mamma, Elias och jag var och käkade på restaurang Sara idag, Grums nya pizzeria. God pizza. På hemvägen köpte vi en julgran, fast den står bara på balkongen än så länge. Den åker in 22a eller 23e, får se. Daniel ska vara med och klä den i år! Fast damn him if he touches my bird. The bird is miiiine.
Over and out.

Boktips/Julklappstips

En ny bok som jag läste för inte så länge sedan. Slukade den ganska snabbt, en sån där bok där man bara vill veta vad som händer på en gång.

Corpus Delicti - Elias Palm

Boken handlar om Ella Andersson som är Rättsläkare. Hon och hennes kollegor får in en massa döingar, sen ska de avgöra hur de dog, framför allt om det var mord eller inte. Ella blir personligt engagerad i flera fall, speciellt i ett där liket, eller kanske snarare skelettet kan kopplas till hennes barndom. Hennes pappa brann nämligen inne när hon var en sisådär sex år. Nu börjar hon fundera på om det var hennes mormor (som hon inte tycker om mer än råttskit) och morfar som planerade branden.


Mycket bra. Den får fyra av fem Almor.

Redan december

Okej då, jag skriver väl ett litet inlägg. Sitter hemma och har ändå inget vettigt för mig, så vad annars ska jag göra? Har varit hemma från skolan igår och idag, och det enda (i princip) som jag gjort är att tittat på film. Sex filmer so far. Igår såg jag fyra stycken, In Bruges, (som står med på min filmlista jag fått av Daniel) American History X, (som också står med), Toy Story 3, (som verkligen inte står med) och The Kids are All Right. Rekommenderar faktiskt samtliga filmer. De två senare såg jag för att det står med på min filmlista över filmer-som-förmodligen-är-bra-att-se-innan-Oscarsgalan-om-man-vill-kunna-ha-en-vettig-åsikt-över-vilka-filmer-som-ska-vinna. Förmodligen, eftersom de inte har släppt nomineringarna än, men antagligen, eftersom de är filmer som kammat hem priser tidigare i år, för diverse olika insatser. Gråtvarning på American History X, förresten.
Idag såg jag Shine, en historia om en snubbe som är helt galet bra på piano, men även psykiskt sjuk. Geoffrey Rush fick en välförtjänad Oscar för den rollen. Shine var en av tre filmer jag lånade när jag var nere på Bibblan idag. De andra två var svenska filmen Flickan (som jag längtat!) och Stephen Kings The Stand. Den är sex timmar lånbg, så jag tänkte fråga Daniel om han vill se den med mig i helgen. Efter att jag sett Shine såg jag en romantisk komedi med en ung Mel Gibson, Forever Young. Helt okej, men kunde nog waste-at min tid på en bättre film. Flickan, till exempel. Ser nog den ikväll.
Vad händer annars i helgen då? Lussefirande såklart, Ellen-Kartellen ska lussa i domkyrkan så det ska vi gå på, och sen på söndag så blir det julklappsletade, och skoletande, för hela slanten. Vill inte förfrysa mer tår nämligen.
Hm, har ganska tråkigt nu, är lite halvtrött på att bara sitta hemma. Kanske borde ta och göra lite ischoklad. Tror vi har mörk choklad, och cocosfett vet jag att vi har. Nja, vi får se vad som händer. So long, sisters

RSS 2.0