Dagens konstateranden

- Otto är ond.
- Åhléns är för tjockisar.
- Danskarna har curry i sin remouladsås.
- Skor torkar inte över en natt.
- På något vis hamnar jag alltid på fel sida i bussen. Blir bländad always.

Nu ska jag snart trippa över till mormor och morfar och käka. Eftersom skorna är blöta så blir det ingen springtur idag, så ersätter det med en långpromenad. Är jag duktig så tar jag med kameran. När jag kommer hem ska jag ägna mig åt lite djupläsning i historia. Kanke kan jag till och med lägga mig tidigt? Vill att det ska bli helg snaaaaart!

Majsmåndag

Första dagen efter lovet är avklarad då. Det var inte så farligt, den gick ju ganska smärtfritt. Mindre smärtfritt var det är vi kom på att vi har prov varenda jävla vecka fram till sommarlovet som är om nio veckor. Inte okej! Historieprovet är om två veckor, och det var tur att Sandra bad mig kolla vilka sidor det var, för annars hade jag trott att det vara ett lite lagomt prov. Det är ju fan hur stort som helst! Bäst att börja plugga redan nu! Ett MVG känns tyvärr väldigt långt borta just nu, men jag får kämpa!

Idag har jag faktiskt hunnit med att springa en premiäratur i skogen! Det är massa snö kvar på elljusspåret, så vi får se när nästa gång där blir, kanske springer en annan tur nästa gång. Jag fick hem broschyrer för Vårruset idag också, sex stycken närmare bestämt. Tina pratade med sina läkare, och det var lugnt att hon sprang, så nu ska vi bara ragga ihop fyra personer till som är sugna på en springtur.

Imorgon har vi inställd idrott också, gött. Sandra och jag ska passa på att sätta upp lite affischer om Bokbytardag på skolan. Nu ska jag borsta tänderna, bläddra igenom historian och försöka sova sen. natt.

Våren på ingång

Några bän på grönbete för någon sommar sen. En syn jag vill se snart igen.

Wunderbart väder ute! Jag ska göra iordning mig, sen cyklar jag, Elias och Anna iväg för att fira pappa. Kamerabatteriet är nyladdat, så ska försöka ta en del bilder. Tulpanerna måste ha växt en hel del sen förra gången jag var där. Enligt mig är att titta på naturbilder något av det tråkigaste man kan göra, men att ta dem, det är kul!

Hittade ett par gamla mjukisbyxor i går också, så en springtur blir det nog av senasre mot kvällen. Matten får inte glömmas, jag har två sidor att räkna innan vi kommer fram till andragradsekvationer, och det ska Torsten gå igenom på måndag.

Städat och fint

Nu är mitt rum städat och fint. Började plcka på skrivbordet, men varje gång jag flyttade en sak till ettt annat ställe så var det stökigt där också, så hela rummet har fått sig en genomkörare. Jag tömde till och med byrån, vek, sorterade, och la in kläderna igen. Slog in pappas present också. Jag vet inte om det blev snyggt, men fantasi, det har jag i alla fall ingen brist på.

Jag stör mig på när jag tappar bort viktiga saker också, saker som man alltid ska ha koll på var man har dem... och det har jag inte nu. Tur att jag kommer till pappa imorgon, så jag kan leta lite där.

Jag är störd

En liten grej jag stör mig på.

När online-butiker skriver att ett plagg har "bra passform"...  Det beror FÖR FAN på vem som har plagget på sig, om DEN passar i just den modellen!

Ville bara säga det.

Gospel

Gud vad jag är trött. Ont i huvudet har jag också. Men det är väl nästan något man får räkna med när man sjunger gospel en hel dag, med allt man får ta in. Vi började redan igår kväll, tre timmars övning, och idag började vi klockan tio, fortsatte till klockan sex, endast med pauser för att käka. Klockan sex var det konsert. Domkyrkan var fullsatt! Totalt var vi 230 personer som stod där framme och sjöng. Annas betyg var att hon rös, och det kan väl inte vara annat än ett riktigt bra betyg? Hahah, när jag gick fram till mamma efteråt så sa hon på en gång; "Nästa år vill jag också vara med!"

Nu är jag i alla fall hemma igen. Riktigt skönt, har tagit en värktablett och käkat kvällsmat. Ska slå in pappas presenter och plocka lite på rummet, sen faktiskt lägga mig. Tänkte ju lägga mig tidigt igåt, men klockab blev nästan ett, trots att jag visste att jag skulle upp tidigt.

Morgondagens planer:
-Fira pappa (han fyllde 53 i tisdags)
-Plugga matte (måste komma fram till det Torsten ska gå igenom på måndag)
-Springtur (om jag kan låna ett par byxor av mamma)

Annars har jag inget måste. Ska försöka lägga mig tidigt då med. Jag har för en gångs skull inte vänt på dygnen det här lovet. Kanske kan ses som ett gott tecken?

Motivation!

Ännu en dag till ända. Eller kanske borde säga att ännu en ny dag har börjat med tanke på vad klockan är. Har hunnit med en hel del vettigt idag i alla fall. Jag jar fikat hos M&M, tagit en promenad, tränad, och bakat bröd. Enda som är kvar att göra är väl egentligen att duscha innan jag bäddar ner mig. Vilket borde bli snart.

Tina och jag har bestämt att vi ska springa Vårruset i år också. Då kanske jag äntligen kan komma i form, om jag har ett mål att jobba mot? Vi ska försöka hitta fyra personer till, så vi blir ett lag och blir bjudna på picknik! Om det går riktigt bra och vi känner för det kanske vi springer Stadsloppet också. Fy fan, jag har aldrig sprungit tio km förut. Aja, det är jävligt bra motivation iaf. På torsdag ska Tina och jag till Sandra, då ska vi tar en springtur, så får vi se vem som är i sämst form. Jag tippar på mig.

Nu blir det dusch!

Beaver

Idag har jag bara chillat. Tog en långpromenad till sjön, och fotade en hel del där. Såg på Max Manus också. En norsk actionrulle om andra världskriget. Riktigt bra faktiskt. Clara kom en sväng förut också, vi var barnvakt under tiden som Daniel lekte i skogen. Hahah, han åkte mc med en kompis. Kom tillbaka skitig. äh, jag är för trött för att skriva. Ska lägga mig snart, men ni kan få ett par bilder först.




That he's here means he's never lost

Kostymfilmer är alltid trevligt. Maria Larssons eviga ögonblick.

Usch, jag låg och läste till halv två inatt. Postcard killers. Den är väldigt lättläst, så jag läser nog ur den senare idag. Att jag var vaken så sent gjorde att jag vaknade kvart över tolv. Jag får inte vända på dygnen! Shame on me! Ikväll ska jag försöka lägga mig hyffsat tidigt, så kanske situationen kan räddas...
Kom på en sak när jag satt och käkade frukost, jag är faktiskt väldigt avslappnad nu. Det tänker jag fortsätta att vara också, dagen ska ägnas åt en långpromenad, läsning, plocka lite på rummet så jag kan åka tillbaka till mamma utan dåligt samvete. Kvällens film är norsk, Max Manus. Pappa säger att den är skitbra, så jag får väl lita på honom.
Igår såg jag ju Maria Larssons eviga ögonblick, och det var verkligen bra. En aning seg kanske, men jag gillade den.

Orange Klocka

 

Jag vill ha en orange klocka. Det är ascoolt ju. Vill dock inte punga ut hur många hundralappar som helst på en klocka, så tänkte spana lite på Ur&Penn när jag kommer in till stan. Någon som vet var jag kan hitta en annars?


Söndag.

Så här ser det ut i vår rabatt just nu. Krokusarna blommar för fullt, och tulpanerna har också kommit en bra bit.

Till pappa tog jag mig. Vi käkade lunch, lamm och potatisgratäng, för att fira honom. Daniel (brorsan) med familj, farmor och Kerstins mamma Barbro kom. Duktig faster var jag, lekte lite med Clara innan de åkte hem efter några timmar. Efter det tog jag en promenad, gick omkring på kyrkogården och njöt av solen. Orkade inte ta mig längre än så, det blåste för mycket. Egentligen ville jag greja i trädgården idag, men enligt Kerstin så fanns det inget man kunde göra. My ass, once again. Nä, nu ska jag sjunga ner i soffan och se på film. Tror det blir Maria Larssons eviga ögonblick.

Just det, påskharen har varit framme igen, från pappa påskhare fick jag ett ägg med godis och en hundralapp, och från broder påskhare fick jag ett "ägg" med två hundralappar i. Tycker om min bror jag.

En fin söndag (?)

Jag hatar att jag inte kan sova länge morgonen längre. Jag vaknar altid tidigt av någon anledning. Idag var det för varmt åt mig. Jag tror att det är söndag idag. Det trodde jag igår också, men nu är jag ganska säker på att det är idag. Jag ska ringa till pappa snart, få reda på när vi ska fira honom, eftersom han fyller år på tisdag. Dert blir väl en trip dit ganska snart ändå, jag vill ju ha mitt påskägg, trots att de känns som om jag spyr på godis nu. Det är då jag blir som mest motiverad att träna. Nu när de är så gött väder är det faktiskt skönt at vara ute och springa. Fast jag tänker inte springa i shorts, och min långa träningsbyor har försvunnit. Inegn större förlust egentligen, de var gamla som gatan. Får köpa mig ett par nya när jag åker in till stan nästa gång. Babe tyckte att gamla grumsgänget skulle dra in och bowla. Alltså jag gillar att bowla, men jag suger något fruktansvärt på det. Vi får se vad det blir. Nu ska jag:
1. Ringa till papa
2. Käka frukost

Sen får vi se vad som händer.

Påskharen har varit här...

...och lämnat det första ägget. Som inte var ett ägg, utan en påse. Påsen innehöll

 

chokladägg och Spotify Premium i en månad! Tack påskhare-mamma!


Det här är jag

Jag tänkte beskriva mig, genom bilder på detaljer i mitt rum. Here we go.

Bokhögen atm. From the top: Lånad av Sandra, lånad av Daniel, present av Daniel&Assman, Inköpta för presentkort.



En bit av min anslagstavla. Bibliotekskvitto på skolböcker, badhuskort, gammalt födelsedagskort och ett gammalt hjärta som jag tovade någon gång på tonår.



Gosedjur på en av hyllorna ovanför min säng. Fåret har Theresa sytt åt mig, Dragon har jag sytt själv, och stickat mössan till honom också. Så söta.



Mamma påstår att den är död. MY ASS att den är! Mamma petade på den så den tappade sista bladet. Den tror att det är höst bara. Sådetså.


Cool detail, om ni frågar mig.


Avslutar med en detalj från köket. Mammas favvokycklingar.

Påsk

Gooooooodis.


Wow, tio dagar sen jag bloggade. Illa. Jag har just insett jag inte har tappat bort min kamerasladd, jag bara trodde det. Det har resulterat i att jag sprungit omkring och lekt fotograf och tagit kort på massa onödiga saker. Kommer upp i bloggen snart nog.

Riktigt gött med påsklov nu! Hade tänkt hinna med massa saker som jag borde gjort för läääänge sen. Jag började med att köpa godis. Det har inte kommit några påskkärringar de senaste åren, men för säkerhets skull är det ju bäst att köpa ett litet lager. Litet. Mamma får faktiskt lära sig att definera lite, när hon säger åt mig att köpa godis. Nu ska jag käka påsklunch. Eller middag. Aja, påskmat iaf.


RSS 2.0